Puppy’s

Professionele privé puppycursus in Breda: Leer de Basiscommando’s en de Taal van Je Hond, levenslange helpdesk!

Professionele Puppycursus* in Breda, aan huis of op een door u gewenste locatie, met de optie van onbeperkte telefonische nazorg het hondenleven lang!

Veel klanten vinden het onzettend fijn dat ze er voor 30 euro extra voor kunnen kiezen dat ze, nadat ik ze begeleid heb in de eerst maanden dat ze de puppy in huis hebben, onbeperkt via email, app of telefoon vragen aan mij kunnen stellen. Er verandert die eerste jaren nog zoveel namelijk. Een helpdesk dus!

Momenteel ervaar ik dat er veel vraag is naar privé puppybegeleiding of training. Dit vind ik heel positief want op deze manier kan ik de hondeneigenaren al bereiken zodra ze de puppy net hebben en vaak ook zelfs al voor de pup komt opdat men zich goed kan voorbereiden. Dat is natuurlijk helemaal ideaal. Daardoor kan ik de eigenaren direct goed begeleiden bij het opvoeden van de pup in huis en advies geven over de eerste nachten, slaapplaats, omgang, zindelijk maken, voeding, etc. Alles komt dan aan bod. Uiteraard komen dan ook de basiscommando’s aan bod en de socialisatie van de hond.

Eigenaren kunnen zelf kiezen voor begeleiding per uur, naar hun behoefte (70 euro per uur) . Meestal hebben de eigenaren aan vier sessies van een uur ruim voldoende. Tevens is er dus de mogelijkheid om na mijn begeleiding voor eenmalig 30 euro onbeperkte nazorg het hondenleven lang via email, app of telefoon, af te kopen. Dan ben ik de helpdesk voor de eigenaar!

De verschillen tussen mijn privé puppybegeleiding/training en een groepstraining zijn de volgende. Allereerst kunt u beginnen wanneer u wilt, zelfs al voor de pup komt. Daarnaast kiezen we samen een datum en locatie. Dus waar, wanneer en hoe vaak u wilt. De eerste paar sessies zijn wel sowieso aan huis want dan gaat het vooral om de omgang in huis. En heel belangrijk is ook dat de hond zich veilig voelt tijdens het oefenen. De plek waar de hond het beste leert is thuis, zijn veilige haven. Als laatste en het meest belangrijke verschil: een puppytraining is vooral voor het aanleren van de basiscommando’s zoals zit, blijf, lig, volg e.d. Ik ben gedragstherapeute en geef tijdens mijn puppybegeleiding/training naast de basiscommando’s ook de basis van alles mee, namelijk de taal van uw hond. Dit is de essentiele basis. Dit is de cake. Training is het glazuur. Ik leer de eigenaren hun hond te begrijpen, wat hun hond bezielt, wat hij van hen nodig heeft om zijn baasjes zelf te verkiezen als zijn natuurlijk (bege)leiders. Zonder correctie en dwang. Met alleen trainen van de commando’s bereik je niet zomaar dat je hond je ook echt als zijn veilige begeleider kiest die hem ook beschermt tegen alle gevaar in onze mensenwereld. Daar is meer voor nodig. Hij kijkt in zijn eigen taal naar jullie. We spreken niet dezelfde taal als onze hond. Daardoor geven wij vaak onbewust signalen aan de hond die in zijn taal betekenen dat we toch misschien niet zo 100% veilig en beschermend zijn. Ookal zijn die signalen in de mensentaal juist heel liefdevol bedoeld. De hond raakt daarvan in de war en neemt dan o.b.v. zijn overlevingsinstinct gelijk die rol over. Het moet 100% duidelijk zijn wie de eindverantwoordelijke is anders is de roedel niet veilig. Dus dan moet hij het maar zelf doen, tegen wil en dank. Dan is hij kennelijk degene die het beste weet hoe het moet (in zijn taal). En dat is precies hoe evt. “probleemgedrag” ontstaat. De hond die denkt zelf te moeten beschermen en regelen kan dat in onze mensenwereld helemaal niet goed aan. Dat geeft stress. Een hond kan dan bijvoorbeeld verlatingsangst krijgen, trekken aan de lijn, erg nerveus zijn, druk zijn bij binnenkomst bezoek (lees: bv opspringen) e.d. Als u de taal van de hond leert, zodat u precies weet hoe met hem om te gaan, hoe hem te begeleiden en beschermen, zodat u hem volledig begrijpt, zal uw hond e.e.a. wel aan u durven over te laten. Dan zal zijn eventuele stress verminderen en “probleemgedrag” verdwijnen. Ik vind het fantastisch om dit al aan de mensen mee te kunnen geven tijdens het opgroeien van de hond i.p.v. dat er pas hulp wordt ingeschakeld als het gedrag al is ontstaan. Uiteraard is er in dit laatste geval ook nog heel goed hulp mogelijk.

*De privé puppycursus is voor honden tot 5 maanden oud. Voor honden ouder dan 5 maanden geldt het tarief voor gedragstherapie aan huis voor jonge – en volwassen honden.