Puppy’s

Privé puppybegeleiding, aan huis of op een door u gewenste locatie.

Momenteel ervaar ik dat er veel vraag is naar privé puppybegeleiding of training. Dit vind ik heel positief want op deze manier kan ik de hondeneigenaren al bereiken zodra ze de puppy net hebben en vaak ook zelfs al voor de pup komt opdat men zich goed kan voorbereiden. Dat is natuurlijk helemaal ideaal. Daardoor kan ik de eigenaren direct goed begeleiden bij het opvoeden van de pup in huis en advies geven over de eerste nachten, slaapplaats, omgang, zindelijk maken, voeding, etc. Alles komt dan aan bod. Uiteraard komen dan ook de basiscommando’s aan bod en de socialisatie van de hond.

Eigenaren kunnen zelf kiezen voor begeleiding per uur, naar hun behoefte, of ze kunnen kiezen voor mijn totaalpakket. Dat totaalpakket is incl 4 uur begeleiding aan huis, ebook en film Jan Fennell (de hondenfluisteraar), en nog onbeperkte nazorg via email, app en telefoon het hondenleven lang! Meestal hebben de eigenaren aan vier sessies van een uur voldoende.

De verschillen tussen mijn privé puppybegeleiding/training en een groepstraining zijn de volgende. Allereerst kunt u beginnen wanneer u wilt, zelfs al voor de pup komt. Daarnaast kiezen we samen een datum en locatie. Dus waar, wanneer en hoe vaak u wilt. De eerste paar sessies zijn wel sowieso aan huis want dan gaat het vooral om de omgang in huis. En heel belangrijk is ook dat de hond zich veilig voelt tijdens het oefenen. De plek waar de hond het beste leert is thuis, zijn veilige haven. Als laatste en het meest belangrijke verschil: een puppytraining is vooral voor het aanleren van de basiscommando’s zoals zit, blijf, lig, volg e.d. Ik ben gedragstherapeute en geef tijdens mijn puppybegeleiding/training naast de basiscommando’s ook de basis van alles mee, namelijk de taal van uw hond. Ik leer de eigenaren wat de hond van ons nodig heeft om de baasjes zelf te verkiezen als zijn natuurlijk leiders. Zonder correctie en dwang. Met alleen trainen van de commando’s bereik je niet zomaar dat je hond je kiest als zijn leider. Voor leiderschap heeft hij meer nodig. Hij kijkt in zijn eigen taal naar jullie. We spreken niet dezelfde taal als onze hond. Daardoor geven wij vaak onbewust signalen aan de hond die in zijn taal betekenen dat we hem het leiderschap geven. De hond neemt dan o.b.v. zijn overlevingsinstinct gelijk de rol van leider op zich. En dat is precies hoe evt. probleemgedrag ontstaat. De hond die denkt zelf leider te moeten zijn kan bijvoorbeeld verlatingsangst krijgen, trekken aan de lijn, erg nerveus zijn, druk zijn bij binnenkomst bezoek e.d. Als u de taal van de hond leert, zodat u precies weet hoe met hem om te gaan, hoe hem te corrigeren, welke signalen niet te geven, gaat uw hond u wel als zijn leider herkennen en verkiezen. Ik vind het fantastisch om dit al aan de mensen mee te kunnen geven tijdens het opgroeien van de hond i.p.v. dat er pas hulp wordt ingeschakeld als het gedrag al is ontstaan. Uiteraard is er in dit laatste geval ook nog heel goed hulp mogelijk.